Instinctul de turmă

De regulă, concurența generează progres. Doar că în cazul țării noastre concurența a suferit modificări în decursul timpului.

La noi funcționează altfel, dacă unul a descoperit ceva care funcționează și chiar face bani, vor veni alți 10 care nu vor incerca să îmbunătățească ce face el și vor încerca doar să găsescă un mod de a face ce face doar cumva mai ieftin și mai usor. Ba chiar, dacă se poate, să îl și scoată pe inițiator din joc, chiar dacă el e inventatorul jocului.

Acum câțiva ani am înțeles că sportul pe care îl fac nu îmi va plăti în totalitate facturile, așa că de atunci am încercat să fac lucruri în paralel, m-am dus pe la ceva școli și am chiar învățat să fac bine ceea ce fac.

Zilele trecute mi-am adus aminte de ce iubesc unii oameni. M-a sunat cineva să mă întrebe cu ce bani pot să îi fac un serviciu, mi-am zis tariful după care a urmat să aștept un răspuns. La ceva timp el a venit: Am găsit pe cineva care vine pe gratis!

Lucrurile au fost simple, eu nu mi-am luat banii, evenimentul a ieșit slab, organizatorul a avut de pierdut, prestatorul nu s-a ales cu nimic.

Hai, Romania!!!

Adaugă comentariu