Viața trebuie câștigată secundă cu secundă

Primul lucru pe care l-am învățat de la antrenorul meu a fost că o cursă se câștigă metru cu metru. Că fiecare secundă e importantă și că din orice neglijezi tu, adversarul tău o să profite.

Lucru ușor de transpus în viața de zi cu zi. Viața trece si indiferent că vrei sau nu, o să te trezești bătrân. Inevitabil, singurul lucru 100% sigur din viața asta este că la un moment dat nu vei mai fi. Lucru până la urmă aproape constructiv, frica te motivează foarte bine.

Nu sunt un bun exemplu, de aia nici nu mă dau așa ceva. Nu sunt bogat, bogăția mea se rezumă la oamenii care mă înconjoară și familie. Poate că dacă făceam un alt sport eram bogat dar asta e altă poveste.

Acum ceva vreme am înțeles că fericirea e cel mai important sentiment, indiferent de unde o procuri: iubire, bani, călătorii, etc. Fă ce îți place, fă ceea ce te face fericit și, atunci când o să fii încărcat, o să găsești răspunsul la foarte multe întrebări.

Nu te speria! Gândește-te ca pentru a sări cât mai sus trebuie să îți iei un elan cât mai mare si să te lași cât mai jos. Să nu te sperie asta.

Recent am descoperit că eram mult prea implicat în acțiunile mele ca să pot vedea soluțiile care, de altfel, erau chiar lângă mine.

Aveam nevoie să fac un pas înapoi și să aștept, pentru că făcusem tot ce știusem si mă plafonasem. Am luat o vacanță de la tot, am început să trăiesc, să pun totul în rândul doi. Am folosit toate resursele pe care le mai aveam pentru a-mi întreține fericirea fără a mă gândi nici o secundă că poate risc prea mult.

Am devenit fericit, am devenit relaxat, am întâlnit oameni pe care nu îi vedeam până atunci deși erau acolo și cumva, fără un efort prea mare, am găsit soluții la problemele mele.

Îți împărtășesc o parte din mine în speranța că poate te regăsești aici, undeva, și te rog, nu fi ocupat, fii productiv, fă ca fiecare clipă să conteze pentru tine.

Între timp… Asfalt să avem!

Adaugă comentariu