Ţi-ai luat motocicletă. Bravo prietene!

Deobicei nu sunt uşor de impresionat şi nici nu copiez pe nimeni. Astăzi am citit câteva gânduri pe care vreau sa le scriu de mult, nu întâmplător le-am găsit la Sorin.

Pentru mine cuvântul biker a fost sinonim tot timpul cu el, Sorin Stanca a fost, este şi va fi un exemplu pentru mine, despre ceea ce înseamnă să trăieşti cu adevărat fenomenul moto.

Dar despre el am să vreau să-ţi povestesc altă dată mult mai pe larg. El a scris asta astăzi:

„Nu uita că atunci când urci pe motocicletă tu ai pe umerii tăi aura aceea specială de biker care a fost clădită în timp de generaţii întregi de motociclişti, în special de către cluburile moto şi de campionii pe care i-ai văzut la televizor sau în reviste. Când piloţii din oraşul tău participă la o cursă în zonă du-te şi tu şi susţine-i. Nu te costă nimic, în general intrarea este liberă şi în plus faci o plimbare faină până la circuit, vezi motoare deosebite şi întâlneşti alţi pasionaţi de motoare.

Când clubul moto din zona ta organizează un festival, un party sau orice alt eveniment urcă-te şi tu pe motor şi alătură-te lor. Nu-ţi fie teamă sau ruşine. Vino, prezintă-te, arată respect şi vei primi respect. Pentru noi, „respect” nu este doar un cuvânt din dicţionar ci un mod de comportament.

Da, ştiu, produsele moto sunt mai ieftine pe internet sau la corporaţiile gen Louis dar magazinul moto din oraşul tău este o afacere locală pe care e bine să o sprijini pentru că aici îi întâlneşti pe motocicliştii vechi şi aici mai primeşti un sfat pertinent de la alţi bikeri care deobicei „atârnă” prin zonă. „Support your local” se aplică la toate cazurile de mai sus aşa că vino cu inima deschisă şi nu o să regreţi.

Nu-ţi zic să respecţi legile pentru că uneori legile sunt rele sau abuzive. Poţi să încalci legile dar nu încălca niciodată Codul. Acuma probabil te întrebi cum poţi face rost de acest Cod al bikerilor ca să-l citeşti. Veşti proaste prietene, acest Cod nu este scris şi nu-l poţi cumpăra dar dacă faci ce ţi-am zis mai sus s-ar putea ca acest Cod să ţi se reveleze într-o bună zi.

Succes şi deabia aştept să ne întâlnim. Cumva ne vei găsi tu, am încredere în tine, nu ne dezamăgi te rog…”

Mulţumim Sorin că exişti !

Comentarii (3)

 • Mihai

  Pe 15 martie 2017 la ora 10:02

  Ca iubitor de motociclete si din spirit civic, am dat share acestui frumos articol…la nu foarte multa vreme dupa am primit un comentariu de la un vecin, prieten căruia ii mai povesteam de călătoriile mele, ii mai spuneam cat de frumoasa e romania de pe motoreta, ii mai arătam o poza…ca vecinii!
  Acesta este comentariul unui om care, NEMOTOCICLIST fiind a inteles!!!
  Citiți mai jos…pe mine unul m-a impresionat:
  Bafta multa si asfalt uscat!
  „Subtilă metafora…. asta cu Codul… mi-a plăcut teribil…. cuvinte puține… sensuri multe, clare… parcă ați vorbit toți deoadată…. e chiar frumos și …….Marele Club merită respect ! ……Comunitatea moto, adevărată merită admirație și respect !…… Eu, cel puțin am înțeles mesajul, ( cu toate că nu voi face parte niciodată… dar asta-i altă poveste…).
  Motocicliștii respectabili nu sunt neapărat cei care sunt în față la barieră, ori cei care o calcă cu a doua și își trag eșapament de nu mai știu eu ce marcă *tulburătoare* sau produc efecte de … impresie. Dacă îi vezit în comunitățile lor, cum vorbesc, cum trăiesc pentru câte o idee, cum pornesc în grup, cum se opresc în câte o parcare la o țigară…sau cum se manifestă atunci când… pleacă… vreo unul dintre ei la cer… sau cum stau ei la taifas…. sunt fantastici.
  Îmi aduc aminte de o asemenea întâlnire, undeva în altă țară, eram la un restaurant ….aproape de lux….. Au venit ei ! …..vreo 40. …..Vorbeau câteva limbi….. olandezi, nemți… așa ceva… dar și latini… femei cu bărbați… de toate vârstele… tatuați sau nu… eleganți…sport sau rupți, nu conta…… Erau frumoși, pitorești, erau altfel. ….. Altfel mănâncă, altfel se duc la budă, se spală fără să fie important ștersul și multe alte prostii din astea (poate ) specifice. Consumă divers, unul supă după pipă, alții doar legume sau de ale vegetarienilor,, beau bere sau cidru, sau nu beau… în fine…. acești aparent-ciudați sunt diferiți . Sunt puțin gălăgioși, ca orice grup sau adunătură, dar sunt politicoși, respectuoși și binevoitori. Nu provoacă, nu ucid, sunt toleranți, au răbdare cu toată lumea. …… De asta spun că sunt frumoși. ….. Ei trăiesc altfel, sunt fericiți altfel. …. Mă supără cînd citesc sau aud critici. Au și uscături la pădure, dar să nu facem confuzie ! Mai sunt derbedei fără bun simț care perturbă liniștea în cartiere, deranjează șoferi, pietoni, sau localnici, ori chiar pe alți motocicliști.
  Apoi, ei sunt uniți, …..sprijină comunitățile locale de motocicliști. Cumpărând de la magazinele lor. …. La manifestări ale unora, ies toți și mai antrenează și altă lume, …aplaudă, ovaționează orice inițiativă frumoasă….Încurajează pe cei nou-veniți, dau sfaturi… educă… Eu nu sunt un mare iubitor de motoare sau chestii tehnnice deosebite… deși am experiență, pregătire și practică în anumite domenii apropiate. Eu sunt mai degrabă iubitor de oameni și de aceea îi privesc așa pe acești împătimiți,.. în aceste comunități moto și înțeleg acest hobby…. iubesc pasiunea lor, fără să am această pasiune.
  Așadar, hai să-i iubim, să-i apludăm și să-i respectăm. Ei fac un sport aparte… ceva .. cu suflet.”

  răspunde
 • imola

  Pe 15 martie 2017 la ora 17:37

  Woow, cel mai frumos comentariu pe care l-am citit vreodata si as vrea ca toata lumea sa o citeasca , merita. ,,Respect” Mihai.

  răspunde
 • ochianu remus

  Pe 13 octombrie 2017 la ora 22:13

  Faină zicerea! Respect! 🙂

  răspunde

Adaugă comentariu