Statul, cel mai mare călău

De aproape 2 ani fac, uneori chiar săptămânal, naveta Timişoara-Bucureşti. Pentru că nu sunt pregătit psihic să le dau celor de la TAROM pe un bilet de avion direct mai mult decât aş plăti să zbor aproape oriunde în Europa, am hotărât să fac drumul acesta, MIRIFIC, cu maşina. Are şi părţi bune, am timp să îmi pun gândurile în ordine, dar din păcate am cam prea mult timp.

Îţi dau exemplu:
TIMIŞOARA – BUCUREŞTI, direct 26 februarie – 599 RON
TIMIŞOARA – BRUXELLES
BRUXELLES – BUCUREŞTI, o escală 26 februarie – 213 RON

Dar asta e o altă discuţie… Acum vreau să îţi povestesc ceva mai puţin hazliu despre acest drum.

După o perioadă în care statul român ne-a ameninţat cu sodomizarea în cazul în care nu plătim toate taxele şi amenzile – în schimb să primim a 100-a parte din ce merităm -, acum vine cu o altă ticăloşenie.

O parte din autostrada Sibiu – Deva, mai bine spus între Cunţa şi Sălişte, a fost închisă la scurt timp după ce a fost inaugurată, fiind vorba despre o parte de 200 metri pe care sunt probleme. Până aici nimic deplasat, treabă românească făcută de mântuială. Mai mult, au spus că o închid pentru o lună, asta fiind în septembrie anul trecut.

Problema e următoarea: de când a fost închisă autostrada, pe drumul naţional ce deserveşte porţiunea, au fost un număr de X accidente soldate cu un numar de Y oameni morţi. OK, cine e vinovat? Sincer, pe mine mă doare în cot cine-i vinovatul că s-a furat betonul şi au ajuns să construiască ceva morminte prin apropierea lui. Mă interesează de ce statul nu a zis:

„OK, m-au furat ăştia care au construit, care au proiectat, etc. Asta e bucătăria mea şi o rezolv între timp cum ştiu eu, dar hai să facem cumva să nu mai moară proştii ăştia de la care eu iau impozite şi taxe.”

Au ajuns oameni pe lună, aproape călătorim în timp, sunt sigur că dacă se dorea, se găsea o rezolvare rapidă pentru cei 200 de metri.

Plăcerea de a fi cetăţean al României… nepreţuită!

P.S.: Scriu asta pentru că, noaptea trecută, în timp ce veneam spre Bucureşti, un bulgar, şofer de tir, care probabil îşi citea horoscopul era să mă facă hamburger.

Comentarii (2)

 • Cicortas Sebastian

  Pe 24 februarie 2016 la ora 9:05

  Da, din pacate asa este pentru ca ….. Traim in Romania.

  răspunde
 • Catalin Cazacu

  Pe 24 februarie 2016 la ora 13:05

  Pana la urma tot ce conteaza e sa imbatranim fara sa devenim instabili psihic 🙂

  răspunde

Adaugă comentariu