Sfântul Andrei

Mi-am amintit asta zilele trecute, că tot fu mare sărbătoare. Acum 6 ani se năștea „fratemiu”. Știi, ți-am povestit de el:

15032519_1427981960564974_1568276230_n

Acum, ca orice tată conștiincios, la câteva zile după naștere m-am dus să îl „inmatriculez” pe urs, să intre și el în ton cu lumea.

Programul la înmatriculări nou nascuți este unul simplu: de luni până vineri, de la 9 la 14.

Normal, cum eu sunt un om matinal, cu greu am reusit să ajung la 14 fără un sfert acolo , acte la sub braț etc. Dau buna ziua doamnei de la ghiseu, doamna  chiar draguță, ne-am și împrietenit cât timp ea a verificat actele.

Acum că tot eram de al casei, în fața mea se afla registrul cu copiii inmatriculați azi , bag nasul să văd câți frați are al meu. 13, cu noi 14.

Aur zic, nu suntem al 13-lea, deci e bine. Între timp dau cu ochii de rubrica cu numele lor: 13 Doamne și toti 13 erau David.

Intru un pic în panică atunci când văd la numele părinților: Maricel si Lenuța. Mă gândeam că poate am nimerit un lot sau ceva. Da’ mă gândesc: bă, trebuie să fie o explicație , poate le dă din oficiu, etc.

Acum, eu prieten cu doamna îmi permit și o intreb:

Eu: Doamnă, iertați-mă , nu mă prea pricep, e primul copil, învăt și eu din mers, am și eu o curiozitate, vă rog, fără să vă suparați pe mine, văd în registru că azi toata lumea a pus numele copiilor David. E vreo promoție? primim ceva? dacă îi pun numele așa nu mai plătesc impozit la casă, mașină (asta mă cam ardea), are șanse mai mari să iasă președinte sau e cumva obligatoriu, ca rovignieta sau ceva de genul?…. eu, cumva nerabdator sa primesc un raspuns afirmativ care să îmi schimbe viața…

Doamna: Nu, copilul lu’ mama, e la moda, cică!

Tocmai de aia pe al meu îl cheamă Andrei Cazacu, Românul Andrei Cazacu!

Români să avem, asfalt găsim!

Adaugă comentariu