Nuntă, amendă sau petrecere?

Este perioada nunților. Poate că îmbătrânesc, deși eu nu simt deloc asta, dar din ce în ce mai mulți prieteni din jurul meu se căsătoresc sau sunt în căutarea jumătății.

Oare să mă simt eu prea întreg pentru a vrea o jumătate sau nu a apărut încă jumătatea ce m-ar facea să fac și eu pasul cel mare?

A fost deajuns să ajung la câteva nunți anul acesta pentru a nu mai vrea să particip la un astfel de eveniment în viitorul apropiat. La astfel de petreceri se pare că a dispărut toată esența, toată dragostea și frumusețea. De la o petrecere în numele iubirii și al familiei, acest eveniment a ajuns mai mult ca un “ceareu țigănesc” la care toată lumea este preocupată de profit.

Este de înteles că fiecare familie nou înființată are nevoie de un imbold în viața și că veniturile strânse îi ajută enorm în formarea familiei, doar că în cele mai multe cazuri, partea financiară este singura care contează.

Cum să cred că nu este așa când la fiecare petrecere de genul acesta sunt foarte mulți pe care îi întrebi cu ce ocazie au ajuns la nuntă și ți se va răspunde senin că din obligație.

Chiar așa? Să stăm cu caiețelul să notăm ce sume primim de la fiecare familie ca nu cumva noi să dăm mai mult? Dacă asta este o petrecere de întemeiere a unei familii, am pornit cu stângul.

Căsătoria ar trebui să fie un prilej de bucurie și sărbătoare, fără a sta crispați la masă și a întreba în stânga și în dreapta cum merge darul.

Văd cum mulți dintre cei ce doresc să facă pasul acesta vor doar să intre în rândul lumii. Fac asta pentru că și vecinul a facut-o, la fel și fratele, vărul, etc. Probabil de aceea în ziua de azi sunt parcă din ce în ce mai multe familii care nu rezistă și la câtiva ani după nuntă divorțează.

Jumatatea ta trebuie să te completeze și să te inspire, să te facă să vrei să faci mai mult pentru voi, să se trezească dimineața fericit/ă și bucuros/ă să te vadă lângă el/ea, să se bucure cu tine, să fie lângă tine și să te încurajeze în toate proiectele.

Este un joc de echipă, ai grijă cum îți alegi coechipierul.

Foarte important: alege să faci echipă când tu poți să fii un coechipier de nădejde!

Adaugă comentariu