Numai urs să nu fii

Mă tot lovesc de povestea asta de vreo doua săptămâni încoace și încerc să găsesc cu adevărat cine este vinovatul.
Acum vreo 10 zile, o săptămână,  nu mai știu exact cât, la Sibiu, în centru orașului, dimineața a apărut un urs, nu am înțeles exact de unde dar a apărut ursul. Cert e că el era în mijlocul orașului și s-a cam plimbat pe acolo o vreme.
Până aici după mine nimic ieșit din comun, adică dacă ursul apărea  în centrul Constanței atunci eram surprins, dar un urs la Sibiu parcă sună cunoscut.
Partea cu adevărat tristă e că după vreo două ore în care autoritățiile au încercat să-l sedeze și nu au reușit, timp în care clar nu au făcut decât să agite ursul și să-l înrăiască, un stimabil domn a hotărât să-i tragă un glonț în cap.
Acum, vânătoarea asta n-am prins-o niciodată, nu-mi place să omor chestii pe degeaba iar eu tind să cred că în luarea deciziei a cântărit mult plăcerea omului a omorî un urs. Mișto trofeu!
Condamn, din punctul meu de vedere, ce-a făcut dar ce ar trebui să ne rămână cu adevărat în minte e că această neputință înfiorătoare se putea lăsa ușor cu una sau mai multe victime și înc-o dată mi-aș dori ca în România să existe un vinovat.

Nu cred că e greu să găsim omul sau oamenii vinovați
Între timp nu e misto să fii urs în Sibiu.

P.S: așa rezolvă alții:

 

Adaugă comentariu