Nu mai fi plictisitor! Cum să devii mai interesant

Oare sunt plictisitor?

Te-ai întrebat vreodată chestia asta? Cel mai probabil că da, atunci când erai la o întâlnire, la un interviu sau atunci când te pregăteai pentru ceva important.

Statisticile spun că toți oamenii sunt plictisitori. Totuși, există o veste bună. Există câteva moduri care te pot ajuta să nu fii.

Pune pasiune în ceea ce faci

Mii de oameni specializați își publică cercetările care ne afectează lumea și viețile – uneori într-un mod surprinzător și fascinant. Totuși, marea majoritate a oamenilor nu au timp să le citească.

Așadar, atunci când înțelegi ceva atât de bine încât să poți vorbi despre asta cu încredere și te entuziasmează cu adevărat, atunci acest entuziasm se transmite.

Nu presupune că nu ai nevoie de acest entuziasm doar pentru că oamenii sunt interesați de subiectul pe care l-ai ales. De cele mai multe ori, oamenii vor alege să vorbească despre o experiență amuzantă și energică față de un subiect care presupune doar date și fapte științifice.

Dacă ești entuziasmat, chiar și oamenii care nu sunt neapărat interesați de subiect au un motiv să privească, să citească sau să asculte.

Întreabă-ți prietenii dacă ești prea previzibil

Poate este o întrebare ciudată, dar ascultă cu atenție răspunsul lor. Oamenii care te cunosc foarte bine sunt cei care îți pot spune dacă există zone unde ai nevoie să îți îmbunătățești atitudinea.

Încearcă să îți scoți partea comică la suprafață

Nu zice nimeni să spui un banc pe minut, dar încearcă să nu stai mereu serios. Caută momentul potrivit pentru a face o glumă, chiar și atunci când subiectul este prea puțin ofertant. Fă o referință, imită pe cineva, dă-ți liber să fii amuzant.

Explorează un loc nou

Probabil că nici nu trebuie să pleci prea departe de locul în care trăiești ca să găsești o stradă pe care nu ai mers niciodată, un oraș pe care nu ai avut timp să-l vizitezi, sau un restaurant în care nu ai intrat niciodată.

Încearcă un hobby sau o activitate nouă

Alege ceva care ți-a atras interesul, ceva ce nu ai avut timp sau curaj să faci până acum. Gândește-te că vei avea ceva nou de povestit prietenilor.

Spune „da” mai des

Dacă prietenii tăi te invită la o petrecere la care nu te-ai duce de obicei, mergi. Profită de toate evenimentele care ți se oferă. Atunci când ieși din zona de confort, vei deveni mai spontan și mai puțin plictisitor.

Fă lucruri care te sperie

Spontaneitatea implică destul de des să ieși din zona de confort, așa că mergi înainte în ciuda fricilor tale, iar asta se aplică și în cazul activităților cu prietenii, dar și în viața de zi cu zi. Ți-e frică să aplici la jobul acela? Ți-e frică să inviți pe cineva la o întâlnire? Acum este momentul.

Începe să trăiești o viață unde frica nu te reține. Vei vedea că, în curând, vei fi mult mai interesant pentru cei din jur.

Adaugă comentariu