Motociclistule, ascultă aici, vremea s-a schimbat, schimbă-te și tu!

Motociclistule, fii atent ce-ți spun eu acuma, asta trebuie bătut în piatră. Nu mai e vară și asta pot să-ți dai și tu seama prin faptul că ai trei perechi de izmene pe tine în timp ce te dai cu mobra!

Problema mea nu e cum te îmbraci, stilul tău îți aparține, doar e al tău.

Ce mă interesează pe mine e ca tu să înțelegi că odată cu schimbarea temperaturii, mobra ta nu va mai funcționa așa cum făcea acum 15 grade. Plus!

Știu că fraza: adaptează viteza la condițiile de trafic! îți sună cunoscută, deosebirea dintre noi și cei cu patru roți e că dacă ei se julesc, noi murim mai repede în cazul în care lucrurile nu funcționează perfect.

Îți dau doar câteva exemple, de ce să fii mai docil cu mobra:

  • Gumele tale, pe care eu sper că le-ai schimbat la începutul sezonului, nu mai funcționează bine la temperaturi joase, ca să nu zic că e ca în momentul când mergi și e ud pe jos ești ca pe gheață, așa că ia mâna din gaz!
  • Amortizoarele tale, pe care eu sper că le-ai revizuit la începutul sezonului nu mai funcționează așa cum o făceau în vară, uleiul din ele începe să semene tot mai mult cu marmelada și are nevoie de tot mai mult timp pentru a se încălzi, așa că dacă pleci tare dimineața, gândește-te bine la asta!
  • La fel, dimineața, după ce pornești motorul pentru prima oară nu-i da în limitare pentru că, ce crezi, și uleiul din el a stat la frig, lucru care-l face să nu mai fie așa prietenos cu motorul motocicletei tale. Lucru valabil la orice motor, inclusiv la mașină. Doar dacă e electrică.

Pe scurt, te admir că încă ești pe două roți dar, te rog, hai, fă cumva să ne vedem și sezonul viitor.

Asfalt să avem! Cald și uscat.

Adaugă comentariu