Motocicletele anului 2018

Lupta pentru modelul anului 2018 a început în forță cu lansarea Yamaha Star Venture în iunie 2017 la raliul american din New York. De aici, competiția s-a întețit atunci când Harley Daidson a dezvăluit cele opt modele Softails cu un nou șasiu și suspensii pe spate.

Apoi, ne mutăm în Japonia unde, în octombrie 2017, a apărut noua Honda Gold Wing și Gold Wing Tour, prima relansare majoră a acestui model din 2001 care cântărește cu peste 40 de kilograme mai puțin.

Multe modele noi au apărut în 2018, așa că avem în față o selecție fără precedent a celor mai bune motociclete din care să alegem.

Câștigătoarea este cea care livrează cel mai bine ceea ce promite.

Acestea sunt câteva dintre modelele participante, urmate de câștigătoare:

BMW G 310 GS

Uneori, aventurile mari vin în pachete mici. BMW G 310 GS mini este bazat pe G 310 R și are tot 313cc.

Ducati Multistrada 1260 S Touring

Cea mai mare Multistrada are un concept original, 4 motociclete în una, atât pentru sport, plimbări, urban și condiții mai dure. Motocicleta a primit în 2018 îmbunătățiri: de la 1198cc la 1262cc, dar și alte modificări la nivelul șasiului și suspensiilor.

Harley-Davidson Softail Heritage Classic

Șaua este poziționată la o înălțime mai mică, este disponibilă cu 107ci sau 114ci V-twin, are cruise control standard și ABS, un parbriz detașabil, cu posibilitatea de blocare, o mai bună suspensie și un rezervor de peste 18l.

Indian Scout Bobber

Are un stil mai întunecat, pe principiul mai puțin e mai mult, mai puține componente și mai puțin strălucitoare, dar și o poziție de mers mai agresivă. Coarnele nu sunt ajustabile.

KTM 1290 Super Adventure S

Dacă ești avid după o aventură sport puternică, aceasta este motocicleta potrivită. Aceasta are tot 160cp, 1301cc V-twin pe off-road, cu o suspensie semi-activă care o face potrivită și pentru străzile din oraș.

Suzuki V-Strom 1000

Motocicleta are un stil fresh, dar păstrează și sistemul “Motion Track Brake System”.

Triumph Tiger 1200

Varianta 2018 pierde porecla “Explorer”, dar și 10 kilogame, câștigând mai multă putere, un nou display TFT și luminare LED. Este disponibilă în 6 variante: XR, XRx, XRx Low Ride Height (LHR), XRT, XCx și XCA.

Yamaha Star Venture

Yamaha s-a întors la jocul luxurios într-un mare fel cu modelul nou-nouț Star Venture, confortabilă, convenabilă, cu un motor 1854 cmc răcit cu aer, parbriz electric și multe altele.

Și, câștigătoarea este…

Honda Gold Wing Tour

Atunci când Honda a prezentat noua 1975 Gold Wing GL1000 la prezentarea din Cologne în 1974, uimirea a fost mare. În câțiva ani, Gold Wing a devenit regină. Pe măsură ce au fost introduse mai multe elemente și motorul a crescut în mărime și cilindree, datorită combinației de putere, manevrare excelentă pentru mărimea ei, confort, din anii 70 până la noul mileniu, Honda a dominat motocicletele din categoria ei.

De-a lungul anilor, Gold Wing a crescut în mărime și greutate, formându-și cumva reputația de „motocicletă pentru bătrâni” iar vânzările au scăzut.

Modelul din 2018 are o abordare cu totul nouă și pune accent pe competență, putere, manevrare mai bună și are o greutate mai mică decât modelele precedente.

Motocicleta nouă este mai scurtă și are cu peste 40 kilograme mai puțin, dar își menține comoditatea cu care am fost obișnuiți. Modelul mai ușor, mai compact 1833cc are mai mulți cai putere.

Partea electronică a motocicletei este o operă de artă, motorul boxer cu 6 cilindri răcit cu lichid are o capacitate de 1833 cc, 4 supape/cilndru SOHC. Este disponibilă în două variante – clasică și sport. În plus, te așteaptă o cutie DCT cu 7 trepte, o suspensie activă nouă, un cuplu de 170 Nm la 4.500 rpm și 125 CP.

Adaugă comentariu