Motocicleta care se conduce singură. Viitorul este mai aproape decât ne imaginam

Divizia BMW pentru vehicule pe două roți, a lansat un videoclip al noului său BMW R1200 GS care se conduce singur pe o pistă de încercare.

Este un experiment prin care se încearcă sporirea siguranței motocicliștilor prin introducerea tehnologiilor de auto-conducere la motociclete. În videoclipul lansat putem vedea noua motocicletă BMW R1200 GS care se manevrează singură, pe o pistă de testare, fără șofer.

Motocicleta pornește, se oprește, se pune pe cric și frânează singură. Tehnologia de auto-conducere a avansat rapid în ultimii ani, iar introducerea sa pe motociclete ar putea însemna o plimbare mult mai sigură cât și un impuls pentru piața moto din toată lumea.

Tehnologia va spori siguranța motocicliștilor

Cei de la BMW Motorrad spun că lucrează la tehnologie de peste doi ani. Ei nu au planuri de a construi o motocicletă complet autonomă, ci mai degrabă să construiască caracteristici care să ducă la o experiență mult mai sigură, oferind în primul rând „o mai mare stabilitate în situațiile critice”.

Tehnologia a fost dezvoltată de către inginerul Stefan Hans și echipa sa. În plus față de tehnologia autonomă impresionantă, BMW a prezentat o serie de alte tehnologii noi care continuă să facă motocicletele mai sigure, cum ar fi: un cadru de motocicletă fabricat complet folosind un proces de imprimare 3D.

Vezi mai jos fimulețul de prezentare:

Adaugă comentariu