Lecția numărul 1

Țin de ceva timp să scriu asta.

In ultima vreme am avut ocazia să mă plimb ceva pe la școlile de șoferi din Bucuresti , pentru a face câteva filmari , una dintre ele o ai aici . ( clar regele motoarelor , mai putin campion european:)….)

12805976_967468150000033_8420198739163814582_n

Nu difera cu mult fața de ceea ce se facea pe vremea mea , nu sunt foarte batran ci doar am am permis de foarte mult timp .

Nu vreau să fiu prăpăstios , nu vreau să exagerez si nici să dezamagesc pe cineva , dar ce se intamplă acolo e complet inutil din punct de vedere a ceea ce va urma să gasesti in afara poligonului.

Zilele trecute chiar am experimentat ceva ce credeam că nu imi va fi dat sa vad: un domn strungar deghizat in instructor moto , incerca să mă convingă că modul in care știu eu că iau virajele este unul incorect si că altfel se face , ba chiar a insistat să imi arate . L-am urmărit calm…..sau cel puțin așa am incercat să fiu , cu telefonul in mână pregatit să sun la ambulanță și mi-am dat seama că poate statistica accidentelor are un anumit procent care i se datorează.

Școala de șoferi , așa cum e structurată acum, te pregateste in proportie de 10% , adica iți da un plastic sa fii in legalitate , despre mers nici vorba.

Motocicletele pe care faci cursuri , in cele mai multe cazuri sunt piese de muzeu modificate si tunărite intr-un stil barbar.

Instructorii………….no comment.

Poligoanele sunt infioratoare , si oricum pe cale de disparitie , majoritatea find construite in era Ceausista. Normal pentru vesnic tânăra Mobra de la acea vreme.

Nu generalizez , ba mai mult chiar abia astept să fiu contrazis.

In principiu eu nu vreau ca tu sa mori. Faptul ca tu esti motocilist  , că ai o contribuție la industrie mă ajută pe mine să imi pot desfăsura cariera.

De aceea datoria mea e să iti transmit ceea ce am invatat eu in anii astia multi. Așa că am hotărat sa fiu aproape in fiecare joi , cand nu am competitii, la circuitul Motorpark Romania .

FullSizeRender IMG_9805

Acolo o să gasesti solutii la multe din problemele tale :

 • o să gasesti un mecanic care iti va adapta motocicleta la cerintele tale
 • ai să gasesti solutii de gume pentru motocicleta ta
 • o sa poti sa iti iei piese testate si recomandate de noi
 • o sa gasesti acolo Scoala de Pilotaj Catalin Cazacu , unde am sa te invaț să mergi in siguranta , sa mergi corect si să iti simti motocicleta intr-un mediu special destinat pentru asta.
photoliu0514 photoliu0515 photoliu0535 photoliu0536

Așa ca lectia numarul 1 e : dupa ce ti-ai luat carnetul , te rog apelează la o școala de pilotaj să te invețe ce să faci .

Te astept , sigur avem asfalt !

PS: 0722273589 pt detalii ….EU!

Comentarii (1)

 • Doubleghe

  Pe 1 iunie 2016 la ora 9:11

  Felicitari pt. initiativa! D’abea astept sa particip!

  răspunde

Adaugă comentariu