Jocul de şah în avion

Ţi-am povestit cum am ajuns să plec la Dubai împreună cu cei doi prieteni ai mei şi ţi-am mai vorbit şi despre faptul că, încă din prima secundă, am ales să nu caut perfecţiunea în zilele pe care le voi petrece aici.

Să revenim la ziua plecării. Ajunşi la check-in, am constatat că poşetuţele despre care vă vorbeam mai devreme, cântăreau mai mult decât aveam voie. Ciudat, dar de necontestat.

Trebuia găsită o soluţie, rapidă. Aşa am început un sharing între noi trei, în încercarea de a egaliza greutăţile şi de a ne încadra în limitele impuse. În fine, după vreo 20 de minute, un circ cât toată casa, şi mai grei cu vreo 5 kg (am pus câteva rânduri de haine pe noi), am reuşit să ne încadrăm în limitele impuse.

image-8-e1456616970877

Ok, pornim victorios către controlul poliţiei de frontieră… unde, normal, alt circ… Tot ce am scos din poşetuţe, era lichid şi cântărea peste 100 de grame a luat drumul coşului de gunoi.

Acesta a fost momentul în care preţul excursiei a început să crească.

Aşteptând să urcăm în avion, îmi fac curaj şi îl întreb pe Andrei (unul dintre cei doi hăndrălăi), cel care achiziţionase biletele şi totodată, unul dintre cei mai zgârciţi oameni pe care îi cunosc:

Eu: Auzi, dar noi unde avem locurile? (noi fiind ultimii la coadă)

Andrei: O să mă înjuri… am luat pe ultimul rând… pentru că erau mai ieftine…

Eu (repetându-mi în gând să fiu ZEN): Adică, mai rău de atât era doar să stăm în picioare, nu?

Andrei: Da!

Eu: OK!

Urc în avion, cumva stupefiat că va trebui să stau vreo 5 ore ca pe o bancă din parc, trec de primele 6 rânduri din faţa avionului, îndreptându-mă umil spre coada avionului, şi văd o banchetă complet goală.

Mă uit în urmă, vrând să mă asigur că sunt ultimul, şi mă arunc pe ea cu o încredere de invidiat. Vizavi de mine, văd încă o banchetă goală şi, instinctual, îl trag de-o mână pe Andrei, aruncându-l pe locul liber. I-am făcut semn să „facă pe mortul”, că altfel îl omoram eu :)))

IMG_7476

Aşa am călătorit la BUSINESS CLASS !!!

To be continued…

Adaugă comentariu