Furtuna mea

Tipic românesc: când trebuie să fim pregătiți suntem mult prea nepregătiți și când nu trebuie suntem mult prea pregătiți.

Pe asta am văzut-o venind de departe. Azi sunt în București și cumva dintr-o dată după-masă mare aglomerație, numai dau în 2-3 gropi și aflu: mare atenționare de furtună în toată țara și mai ales în București, ba chiar primăria dădea mesaje cetățeniilor să stea în case:

fullsizeoutput_34f3

Nu am avut nicio emoție, dar absolut nicio emoție că acest uragan va fi ceva mai rău decât o ploaie de toamnă. Că dacă era nu îl anunțau, că doar așa s-a întâmplat la Timișoara acum câteva zile.

Acolo e altă poveste:

IMG_9585 IMG_9584 IMG_9576

Și mai am poze, dar le pun la sfârsit, toate sunt făcute de mine.

Ce s-a întâmplat acolo a fost altceva. Nu sunt meteorolog, nu știu dacă se putea prognoza, ba mai mult nici nu cred că se schimbau multe dacă se făcea asta.

Totul a durat 4 minute. Eu tocmai ieșeam din casă, am deschis ușa și până la poartă a început să bată vântul, m-am întors să îmi iau o bluză, a durat 3 minute, când am deschis ușa, casa vecinului nu mai avea acoperiș. Ca român nu ești pregătit pentru asta.

Faptul că au murit atâția oameni, respectiv 8 în Timiș și faptul că au fost peste 100 de răniți, este o realitate pură a faptului că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Orașul nu a avut curent, iar aseară când am plecat eu iluminatul stradal mergea parțial.

Ce a învățat românul?

Între timp, la orice ploaie mai serioasă o să avem cod portocaliu și haos în oraș, dar dacă următoarea furtună o să vină peste un an, ne va surprinde la fel?

Între timp:

IMG_9665

Noi să fim sănătoși, coduri sunt destule!

Adaugă comentariu