Echipamentul. Casca

Povestea cu echipamentul este destul de simplă. Nu există ieftin şi bun! În momentul în care realizezi asta, aproximativ jumătate din problemă este rezolvată.

Casca este cel mai important element al costumaţiei. Ea îţi ascunde faţa… glumesc :)))
Defapt, cel mai important rol al ei este acela că îţi salvează viaţa… asta dacă faci exact ceea ce trebuie.

O să fiu corect cu tine şi am să te rog să nu te bazezi pe teoria aceasta a căştii care salvează vieţi, pentru că după o anumită viteză ea îţi poate asigura doar o înmormântare cu sicriul deschis, aşa că… gândeşte-te bine!

Cum îţi alegi casca?

Plecăm de la premiza că dacă e ieftină o să te protejeze la fel de mult ca şi cum ai avea o găleată pe cap. Aşa că optează pentru o cască din fibră, achiziţionată de la o firmă care se ocupă doar cu aşa ceva, nu una care pe lângă căşti mai face şi instrumente muzicale sau mai ştiu eu ce.

Mărimea: Trebuie să îţi intre greoi pe cap şi când mişti capul brusc să îţi copieze mişcările.

Modelul: Rămâne să stabileşti tu asta, în funcţie de felul în care ţi se potriveşte din punct de vedere al formei capului. Îţi recomand să încerci mai multe modele până simţi că ţi se potriveşte „mănuşă”. Ia căştile prietenilor, du-te în showroom-urile de specialitate, însă nu-ţi recomand să îţi iei prima cască de pe net, fără să o încerci.

Ce faci după ce ţi-ai luat casca?

Aici e şi mai important, ea trebuie îngrijită, iar ce îţi spun acum e mai important ca orice.

A 11-a Poruncă !!!

Daca ai avut un accident, ai dat cu capul de pământ, ai supravieţuit şi vrei să te mai sui pe motor, SCHIMBI CASCA, pentru nimic în lume nu te mai sui cu aceeaşi cască.

Casca este construită să absoarbă UN SINGUR ŞOC după care se deformează, ma refer aici la calota interioară, cea pe care tu nu o vezi şi care devine ca un bloc de beton. Ea nu mai poate absorbi niciun şoc.

Asfalt să avem!

Comentarii (1)

  • Florin Gug

    Pe 16 martie 2016 la ora 19:16

    În mod normal dacă deții o motocicleta sau ai deținut ar trebuii sa ști deja lucrurile astea. Oricum foarte frumos explicat. Felicitări pt. Articol !

    răspunde

Adaugă comentariu