De ce… BMW Motorrad Track Days?

Nu este un secret ca acum 7 ani ,  cand am incercat pentru prima oara,  primul model de BMW S1000rr , m-am indrăgostit iremediabil de această motocicletă dar si de această marcă.

IMG_4338 IMG_0453 IMG_0454 IMG_0452

De doi ani  , am fost atat de norocos , incât am fost ales sa reprezint această marcă in Romania . Tot de atunci particip si la evenimentele pe care le organizează BMW MOTORRAD GRUP ROMANIA.

Nu stiu daca vreo alta marcă este atat de implicată in fenomenul moto , dar stiu ca oamenii de aici chiar lucrează mult ca lucrurile legate de motociclism să arate un pic ca in tarile cu traditie in domeniu.

In perioada 6,7 si 8 mai la circuitul Motorpark Romania , Bmw Motorrad a organizat Bmw Motorrad Track Days .

In principiu pe langă o denumirea frumoasă asta inseamna  si ceva cu adevarat folositor pentru cei care au fost si vor fi prezenti in una din zile.

BMW Motorrad a pus la dispozitie 15 motociclete, acoperind toata gama dela scuter la RR , cu plinul  facut , un circuit doar pentru a le incerca si peste asta doi traineri , subsemnatul si Marius Bacila de la Rider Academy .

IMG_9279 IMG_9280 IMG_9283 IMG_9284

Exista o parte teoretică ( pe care noi incercam sa o tinem la minim , pentru a beneficia cat mai mult de circuit) dar si partea cea mai adorata , in care fiecare din cei care participa , timp de trei ore , pot aleage oricare dintre motocicletele lasate cu cheia in contact.

IMG_9329

In principiu cand pleaca acasa , cei care perticipa la acest eveniment , pe langa placerea simtita pe circuit , pleaca si cu cateva notiuni care ii ajuta sa mearga corect si cel mai important , mai in siguranta de acum . Se invata ce inseamna o pozitie corecta , franarea si franarea de urgenta dar si notiuni corecte de cornering.

Faptul ca ai carnet de conducere categoria A nu te face si conducator de motocicleta , asa ca cel mai important este sa intelegi ca experienta o s-o dobandesti in timp si daca vrei să o faci mai usor este de recomandat să apelezi la cineva in masura sa te invete secretele acestei placeri numită ” codusul motocicletei”.

Multumim BMW MOTORRAD Romania.

Asfalt uscat sa avem, cei care au fost acolo stiu despre ce vorbesc :)!

 

Adaugă comentariu