Cum explici marea unui om care toată viața a trăit lângă o baltă

Sunt rare momentele când îmi văd viața din altă perspectivă decât a mea.

Zilele trecute am avut etapă pe MotorPark, etapa a 4-a de MotoRC, dar despre asta poți citi mai multe aici. Nu am să insist pe asta, doar că dacă nu ai fost ai pierdut un spectacol pe cinste.

Pe lângă numărul mare de participanți de la această etapă, spectacolul a fost condimentat, din păcate, cu mai multe accidente.

Acum este greu de explicat ce simți când vezi pe pistă steagul roșu, o mie de întrebări îți vin în minte. Cine este? Este colegul meu de echipă? Este cel din boxa vecină? Este prieten de-al meu? S-a ridicat? Este grav? Pleacă ambulanța? Și tot așa mai departe.

Ieri am văzut o poză de la ultimă etapă, o poză cu o puternică încărcătură emoțională pe care mi-e greu să o explic în cuvinte.

IMG_8765

În poza de mai sus se poate vedea un prieten de-al meu, așa îl consider eu pe Emil, pilot la clasa Supersport, care a avut un accident nu tocmai ușor în calificări.

Nu sunt medic, nu am urmat vreun curs de prim ajutor, dar faptul că ultimii 20 de ani mi i-am petrecut pe circuit, a făcut să câștig ceva experiență de genu, asa că imediat ce am văzut accidentul m-am urcat pe freewheel și am plecat intr-acolo. Greu de explicat ce simt când apar astfel de situații, tot felul de gânduri aleargă în mintea meu și imediat se instalează spiritul de echipă. Dacă există 1% șanse să pot ajuta este bine sa fiu acolo.

În cazul de față Emil a fost norocos și nu a avut mari probleme, dar a stat ceva timp inconștient și a fost transportat de urgență la Floreasca.

Acum, tu ca om normal, cum faci să te detașezi de întâmplarea asta, să vezi cât de periculos este, cât de aproape poți fi de moarte și la exact 15 min distanță să treci prin același loc forțând la maxim în căutarea celui mai rapid tur?

Cum îți explici ție că deși mergi la limită, tu nu vei avea parte de aceeasi experienta? Cum faci să nu tragi de frână mai tare de fiecare dată când treci prin virajul ăla și să nu lași gazul mai devreme de frică?

Să îți spun eu cum? NU STIU! Știi că ești făcut pentru sportul ăsta atunci când îți pui casca pe cap și lumea ta se rezumă la a câștiga primul loc.

Asfalt avem… la MotorPark.

IMG_8780

Adaugă comentariu