Cum e la alții

Citeam acum câteva zile o știre despre o firmă de avocatură din UK că asigură, printr-un program, asistență celor ce au suferit accidente de motocicletă. Programul se numește Back to Biking și a fost dezvoltat pentru motocicliștii care sunt capabili, din punct de vedere fizic, să conducă o motocicletă dar din diferite motive, psihologice sau emoționale, nu vor sau le e teamă să mai conducă o motocicletă.

Cred că toți cei ce am căzut, la un moment dat, am avut rezerve în a ne urca din nou pe fierul ce tocmai ne-a trântit sau cel puțin am avut măcar o ușoară teamă în privința asta. Pe toți cei ce i-am îndrumat într-un fel sau altul, i-am sfătuit ca imediat după căzătură să se urce din nou pe motocicletă, asta dacă fizic era posibil, desigur.

Este mult mai ușor să te readaptezi la stilul tău de mers așa, nelăsând teama să se instaleze, până ce corpul începe să se resimtă. De obicei, după o căzătură relativ ușoară, abia din a doua zi începi să simți loviturile și durerea.

Revenind la știre, cei de la Minster Law (că așa se numește firma aia de avocatură) folosesc simulatoare de pilotaj și realitate virtuală pentru acest program, în primă fază folosindu-se de un muzeu de motociclete și aviație (Brooklands Motor and Aviation Museum), combinate cu suport psihologic și psihoterapeutic, apoi cursuri de motociclism defensiv.

Firma respectivă are o întreagă istorie legată de motociclism, având tot felul de campanii de prevenire și combatere a accidentelor, organizate cu ajutorul unor piloți de motociclism, respectiv fostul campion mondial, Neil Hodgson și campionul actual din Moto 2, Sam Lowes.

Și ce m-a surprins este că unul din cei care au avut nevoie (din nefericire) de serviciile lor a fost un român. Da, un român, Dragoș Niculae, care povestea că i-a întors în față un Ford Tranzit iar în urma accidentului și-a rupt ambele mâini, pe lângă pielea lăsată pe asfalt și alte lovituri.

Totodată mai spunea că i-a fost destul de greu să se confrunte cu ceva ce i-a schimbat viața dar pasiunea, prietenii cu motociclete și programul l-au ajutat să treacă peste eveniment. Respect, Dragoș!

A, și uitam să vă spun ceva foarte important!

E GRATIS!

back-to-biking-1 back-to-biking-2

Adaugă comentariu