Cum câștig eu

În principiu, mai tot ce am realizat în viață se bazează pe faptul că nu eram destul de deștept să înțeleg cât de greu va fi sau chiar imposibil. Am tratat fiecare lucru pe care l-am început ca și cum ar fi o scară, de fiecare dată când mai urcam o treaptă încercam să văd cum să o urc pe și pe cealaltă.

E clar ca genul ăsta de gândire necesită pe lângă o parte de inconștiență și un grad mare de curaj. Dar de cele mai multe ori poate te va duce în situații în care, dacă nu ești bine cu nervii, o să începi să zgârii pereții dar dacă din 100 de încercări iți va ieși una, o să merite din plin.

Acum, eu fac un sport care mi-a dat un avantaj nedrept. În meseria pe care o fac eu pot muri oricând, așa că factorul de risc pe care eu mi-l asum în viața reală e mult mai mare decât al unui contabil. Sau poate cad eu în extrema cealaltă… încă nu știu.

Dar recent am dat peste un exemplu clar, pe care îl poți folosi în viața de zi cu zi.

Toți am luat în viața asta măcar o amenda, cred, sau na, cel puțin eu am luat mai multe, atât de multe încât sunt suficiente inclusiv și pentru cei care nu au luat niciuna. Sunt un om greoi, greu de înțeles și greu de administrat, fac doar ce îmi place, sunt urs și țin cont greu de reguli, dar asta vine și din faptul că mi-am asumat pedepsele pe care le pot lua datorită comportamentului meu.

Dar revenind, ce faci când nu iți permiți să iei o amendă, când nu ai resurse să faci față situației?!? De exemplu, în America, în unele state, dacă ai amenzi neplătite și te prind pe stradă, te bagă la pușcărie până le plătești.

Dar ce faci dacă nu ai bani să le plătești? Riști să stai la pușcărie sau încerci să faci orice să nu ajungi în situația asta.

Acum, întorcându-mă la povestea noastră, eu îți zic așa: Ce ai face daca ai porni să construiești la visul tău și eșecul nu ar putea fi o variantă??

Asfalt să avem, ba cred că și avem deja!

Comentarii (2)

 • Alina

  Pe 28 februarie 2017 la ora 1:50

  Cu ideea tatuată in minte „ştiu că pot!”, eu am pornit riscând tot, adică nimic, şi totuşi nu-mi riscam viața … Eşti apreciat si exemplar!
  Iar despre eşec, trebuie să ai incredere in tine şi in proprile forte!

  răspunde
  • Catalin Cazacu

   Pe 28 februarie 2017 la ora 17:53

   Multumesc. Pana la urma conteaza curajul de a incerca.

Adaugă comentariu