Cine nu riscă nu câștigă

Mă țin de vorba: „cine nu riscă nu câștigă” și sunt dovada sigură că ea are o doză mare de adevăr, dar la fel de bine sunt și cel care susține că nimeni nu riscă mai mult decât este dispus să piardă, iar eu… ei bine aici intervine inconștiența mea.

De ce îți zic asta, zilele trecute am ajuns să filmez cu Cash Taxi, emisiunea mea de cultură generală și divertisment, la Brașov. Știi ce zic, dacă nu uite aici.

Brașov este un oraș drag mie din mai multe puncte de vedere și nu doar pentru că este frumos, ci pentru că până la 7 ani am crescut acolo la bunicii mei.

Mă cunoști, așa că nu o să-ți povestesc ceva plictisitor despre copilăria mea, așa că fii atent.

Am iubit-o pe bunica mea enorm, mai ales că ea m-a crescut în mare parte atunci când părinții mei se chinuiau să muncească pentru a ne oferi nouă, odraslelor tot ce e mai bun pe lume. Dar și mai interesant este că și ea m-a iubit enorm atât încât în testamentul ei mi-a lăsat mie casa în care am crescut.

Știu că există vorba să nu vinzi niciodată casa părintească, dar fiind vorba despre mine, probabil îți dai seama cam ce s-a întâmplat.

Plecarea ei s-a nimerit să fie cu scurt timp înainte ca eu să am șansa unică de a merge ca pilot în Campionatul Mondial, ceea ce pentru orice pilot din România echivalează cu un miracol.

Pe scurt, proiectul în care eu eram angrenat ca pilot întregise cea mai mare parte din buget pentru a se finaliza doar că lipsea o parte, ce credeți, exact suma pe care eu o încasasem pe casa bunicii.

Așa că ce face Cazacu, exact, pune de la el banii. Probabil o decizie pe care niciun om normal și rațional nu ar fi făcut-o.

Nu o să stau aici să vă spun cât de neprețuit a fost ceea ce am simțit și trăit acolo ci o să sar câteva etape, cam peste vreo doi ani înainte, când datorita notorietății și experienței căpătate acolo, am semnat un contract de imagine exact, dar exact, pe ce sumă crezi? Pe aceea pe care o încasasem pe casă.

Tu acum trage ce morală vrei. Eu ți-am spus ce am făcut eu și probabil aș face oricând pentru ceea ce cred eu.

Fă-ți un plan bun, atât de bun încât să nu ai nevoie de planul b.

Take care!

Adaugă comentariu