Catalin Cazacu

Ce vrei să faci cu viața ta?

Este o întrebare pe care aproape toată lumea și-o adresează. Cred totuși că este o întrebare pe care, în primul rând, nu ar trebui să o avem. Nu știu exact ce vreau să fac în viață, tot ceea ce știu este că asta nu e totul.

Pasiunea evoluează

Îmi fac griji că o mulțime de oameni intră în aceeași capcană. Capcana de a crede că au nevoie să ia decizii de viață mari înainte ca ei să poată începe să facă ceva.

Capcana că trebuie să te naști cu o pasiune. Și minciuna că este ușor să combini interesele tale personale, pasiunile, cu o profesie.

Când oamenii mă întreabă ce voi face în cinci sau zece ani, le spun de obicei că o să fiu eu indiferent de situație. Cu toată sinceritatea, nu am idee în ce direcție voi fi într-un deceniu. Pasiunile mele au evoluat considerabil, chiar și în ultimii ani.

Am înlocuit deciziile cu curiozitatea

În loc să iau decizii clare în legătură cu ceva anume, am decis să fiu curios.

Fii curios de felul în care funcționează lumea! Observă-ți propriile interese și găsește modalități mici de a-ți exercita pasiunea în ceva. Chiar dacă nu poți găsi o modalitate de a face bani din ea, încă.

Podul de la pasiune la bani nu poate fi făcut în grabă. Pasiunile sunt adesea lăsate uitării deoarece nu pot fi transformate imediat într-o sursă de venit. Și prin urmare, nu sunt la fel de importante ca un job.

Răbdarea este un ingredient necesar în evoluția unei pasiuni. Dar și mai mult, trebuie să fii deschis la alte posibilități.

Să câștigi din pasiunea ta necesită un drum întortocheat

Aproape 80% din noile afaceri eșuează în primii cinci ani. Dar mai interesant este că cei 20% care au reușit, majoritatea, nu au făcut-o așa cum se așteptau inițial.

Nu cred că pasiunile celor mai mulți oameni urmează o cale dreaptă. A mea cu siguranță nu a fost și consider că este cel mai bine așa.

Oameni să fim!