Ce ar trebui să știi despre călătoria cu pasager pe motocicletă

Călătoria cu pasager pe motocicletă poate fi foarte distractivă, dar este ceva care ar trebui să implice o cantitate echitabilă de rațiune și grijă.

În clipa în care oferi unei persoane locul de pasager, tocmai ai acceptat sarcina de a controla motocicleta într-un dezavantaj operațional și responsabilitatea că ai pe mână și viața altcuiva, nu numai a ta.

Nu uita că o masă crescută și centrul de greutate deplasat în spate și mai sus, face ca frânarea să fie diferită.

Dincolo de toate astea, trebuie să existe încredere. Ai încredere în abilitățile tale? Ești capabil să manevrezi motocicleta cu un pasager în spate?

Iar dacă ești pasager, te-ai întrebat dacă ai suficientă încredere în el/ea? Cât de bine îl/o cunoști? Crezi că veți fi în siguranță?

În funcție de toleranța ta la risc și de definirea responsabilității personale, îți voi prezenta câteva aspecte de bază ale călătoriei în doi:

Comunicarea

Dacă pasagerul tău este un începător, trebuie să-l informezi ce se încinge, unde să-și pună picioarele, cum să urce și cum să coboare de pe motocicletă, unde să stea și cum să stea.

Accelerația și viteza

Dacă o persoană este dispusă să îți încredințeze viața, este de datoria ta să dovedești că încrederea primită este bine întemeiată și să o consideri cel puțin egală, dacă nu mai importantă ca a ta.

Nu accelera brusc și nu merge cu viteză mare! Te vei opri mult mai greu iar în cazul unui obstacol vei manevra mult mai lent motocicleta pentru a evita un accident.

Starea motocicletei

Bineînțeles, motocicleta ar trebui să fie în stare bună: anvelope cu bandă de rulare decentă și suficient de umflate pentru sarcina mai mare.

Ridicarea suspensiei spate este de obicei necesară pentru greutatea suplimentară. Și ar putea fi chiar o idee bună să ridici și pe față pentru a compensa forțele de frânare, în funcție de greutatea voastră.

Așadar, o călătorie cu pasager poate fi o experiență extraordinară atât pentru tine ca motociclist, cât și pentru pasager, dar luând-o în serios. Dacă o faci bine este cel mai bun mod de a te asigura că este.

Asfalt să avem!

Adaugă comentariu