Beneficii fizice și mentale ale mersului pe motocicletă

Aud des despre pericolele de a conduce o motocicletă, dar rareori despre beneficiile mentale și fizice. Unele beneficii sunt evidente, altele nu atât de mult. Acestea sunt motivele pentru care te simți atât de bine la finalul unei plimbări cu motocicleta:

O perspectivă pozitivă

Sentimentul de bucurie pură după o călătorie lungă. Motivul pentru care te simți atât de fericit este destul de simplu: fiecare răsucire a încheieturii eliberează adrenalina care, la rândul ei, eliberează endorfinele. Acești hormoni „se simt bine”, îți îmbunătățesc starea de spirit, măresc plăcerea și reduc durerea.

Astfel, endorfinele îți dau acel sentiment plin de bucurie și acel sentiment de ușurare, ca după ridicarea unei greutăți.

Este similar cu meditația: poziția corpului, viteza, drumul… pe o motocicletă pe care o analizezi și o ajustezi în mod constant, în funcție de situație. Acest lucru te leagă în prezent și înseamnă că în mintea ta nu mai există loc de îngrijorare cu privire la alte probleme.

Ești pe deplin angajat în timpul călătoriei. Acesta este motivul pentru care mintea ta este ca un martor gol atunci când îți arunci picioarele pe pământ după o plimbare lungă.

Stimularea funcției cognitive

Dacă cineva mi-ar fi spus că pot crește funcția cognitivă în timp ce mă bucur de o plimbare cu motocicleta, probabil că i-aș fi spus că este nebun.

Dar un studiu științific, condus de Ryuta Kawashima, care a colaborat cu Yamaha Japonia și Universitatea Tohoku, a descoperit exact acest lucru. Călătoria cu motocicleta îmbunătățește funcția cognitivă cu până la 50%.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când conduci o motocicletă este necesar un nivel ridicat de vigilență și trebuie să rezolvi rapid eventualele probleme.

Corecția și rezistența gâtului

La o zi după prima lor călătorie lungă, mulți motocicliști raportează aceleași dureri – mușchii gâtului, sunt întotdeauna zona cea mai solicitată. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care călătoresc cu motociclete fără parbriz.

Trebuie să te asiguri că motocicleta te va proteja în mod corect, deoarece în mod constant răsucirea sau tensionarea gâtului va avea un impact negativ pe termen lung.

Acest lucru înseamnă că este obigatoriu să verifici ghidonul, șaua și locul de așezare al picioarelor. Acestea trebuie să fie corecte pentru înălțimea ta.

Călătoria pe o motocicletă solicită o mulțime de grupe de mușchi însă corpul va corecta totul.

Fiecare manevră pe care o faci pe o motocicletă implică folosirea întregului corp, mai ales a manevrelor cu viteză redusă. Mișcările au un impact redus și o intensitate relativ scăzută, deci este ceva ce probabil nu observi, dar dacă ai să călătorești o vreme, vei simți cum corpul tău devine mai puternic.

Arderea caloriilor

Da, poți să arzi un număr substanțial de calorii în timp ce călătorești cu motocicleta.

Dacă îți place să te murdărești poți arde până la 600 de calorii pe oră la un motocross intens. Pe stradă poți arde între 200-300 de calorii pe oră. Chiar și pasagerii de pe motocicletele sport pot arde până la 50 de calorii pe oră.

Asfalt să avem!

Adaugă comentariu