Atenție! Ești Motociclist

Nu e nicio șmecherie în a te lamenta pe la colțuri cât de grea e viața de motociclist în trafic. Noi, ăștia mai vechi, am facut ceva campanii la viața noastră. Și ce crezi? Nu s-au întâmplat minuni.

Spun asta și am spus-o tot timpul: Vrei să îți încerci limitele, crezi că ești rapid, că ești mare pilot?!? Hai la circuit, ăla e locul unde arăți asta. Asta nu înseamnă că acolo vei fi la fel de în siguranță ca pe un teren de fotbal dar nu o să îți taie niciun taxi sau vreo tanti neatentă calea și nici nu vei auzi celebra replică: „Nu te-am văzut!” În plus, cu siguranță vei deveni mai bun, mai rapid, vei duce motocicleta tot mai aproape de limită.

Sorin zicea asta :

Campanie antiaccidente
Când eram mai tânăr şi la trup curat, am organizat o mulţime de campanii antiaccidente. Credeam pe vremea aia că vom salva nişte vieţi, că vom fi respectaţi în trafic, că toată lumea se va opri ca să treacă Măria Sa Motociclistul. Ei bine, nimic din toate astea nu s-a schimbat. În continuare nu suntem văzuţi în trafic, în continuare motocicliştii mor sau sunt grav răniţi în accidente. Motociclistule, ştii de ce se întâmplă toate astea?
Pentru că noi ne-am ales viaţa asta, pentru că noi am ales să trăim periculos, pentru că noi am ales ca între moarte şi noi să fie doar o geacă de piele.
Nici o campanie antiaccidente nu o să te ţină în viață, nici un videoclip de conştientizare a prezenței motocicliştilor în trafic pe care îl share-uieşti pe Facebook nu te va feri de accidente.
Vrei să fii în siguranță? Fă-ţi propria ta campanie antiaccidente! Exersează zilnic frânările, evitările, învaţă să anticipezi traficul. Trebuie să fii o combinaţie între Bobby Fischer şi Bruce Lee şi când zic Bruce Lee mă refer la reflexele lui, nu la faptul că trebuie să-ţi iei nunceak şi să le dai mortu’ la ăia care nu-ţi dau prioritate.
Nu ai ABS la motocicletă? Foarte bine, învaţă să dozezi frânele în aşa fel încât să nu blochezi roţile. Vrei să te dai tare cu motorul? Foarte bine, du-te şi pe un circuit dacă ai posibilitatea dar nu uita că şi pe circuit se întâmplă accidente sau se moare.
Orice ai face, opreşte-te din a te comporta ca o fetiță plângăcioasă. Ride hard, ride proud! Viaţa de biker e aspră, periculoasă dar e cea mai frumoasă viaţă care există!
Hai, asfalt uscat şi să auzim numai de bine!

Asfalt sa avem!

Comentarii (2)

 • Gabi

  Pe 14 septembrie 2016 la ora 9:36

  Frumos expus!
  Insa nu este cea mai frumoasa viata care exista… pilot de avion de vanatoare mi se pare mul peste.

  răspunde
  • Marius

   Pe 14 septembrie 2016 la ora 10:15

   Na bine „Mo”, daca imi vand transalpul, imi pot cumpara si eu un avion de vanatoare!?

Adaugă comentariu