9 lucruri pe care să nu le faci cu motocicleta

Ești la început de drum sau ai deja ceva experiență pe motocicletă, conduci zilnic sau ocazional, ai văzut multe tutoriale și ai citit ghiduri de siguranță sau nu crezi că ai ce să înveți din ele? Dar totuși știi ce să NU faci când conduci o motocicletă?

Iată câteva sfaturi simple și ușor de urmat:

1. Nu îți neglija motocicleta

Anvelopele și plăcuțele de frână se uzează rapid, motorul poate suferi daune. Oricare dintre cele de mai sus poate provoca probleme grave.

Păstrează-ți motocicleta în stare bună efectuându-i reviziile periodice conform manualului de service.

2. Nu forța dincolo de limitele tale

Mai întâi trebuie să îți cunoști limitele. Cele mai multe motociclete se pot apleca la 30 de grade și pot să frâneze mult mai repede decât o mașină.

Majoritatea motocicliștilor experimentați nu vor să ajungă să cunoască niciodată limitele motocicletei lor. Cunoaște-ți limitele și pondereză-te!

3. Nu te neglija

O parte din bucuria mersului cu motocicleta se află în afara zonei de confort, dar dacă nu vei avea grijă de tine te poate trânti la pământ.

Fie că este soare sau rece și umed, ai grijă să te simți confortabil, să fii hidratat și hrănit.

4. Nu amesteca consumul de alcool sau substanțe interzise cu mersul pe motocicletă

Dacă vrei să bei, bea. Dacă vrei să iei altceva, ia. Dar nu amesteca motociclismul cu asta! Dacă ai consumat ceva ține-te departe de motor.

Există motocicliști vechi și motocicliști beți, dar nu există motocicliști vechi beți.

5. Nu pierde din vedere ceea ce este important în timpul călătoriei

Ai văzut o fată drăguță (sau băiat)? Ea (sau el) te urmărește când mergi cu motocicleta și te uiți și tu înapoi. Pe măsură ce continui să mergi, uitându-te insistent la ea (sau el) te poți trezi în fața unui obstacol.

Toată lumea mai cade. Unii revin. Unii nu. Unii nu mai pot. Așa că fii mereu atent la drum.

6. Nu privi în jos

Te-ai dezechilibrat și ai senzația că o să cazi? Crezi că nu vei reuși să iei virajul? Ai senzația că te duci jos? Dacă te uiți în jos, vei ajunge acolo și mai rapid.

Uită-te unde vrei să mergi și încearcă să te redresezi.

7. Nu conduce în ritmul altcuiva

Este bine să înveți de la cei mai experimentați motocicliști din grup, dar nu te simți obligat să menții ritmul, mai ales în viraje, drumuri accidentate sau vreme rea. Ai propria ta călătorie, tu ești cel ce trebuie să o ghideze.

8. Nu-ți lăsa impulsurile de moment să devină mai puternice decât abilitățile tale

Călătoria cu o motocicletă te poate duce de la zero la erou. Va exista tentația, atunci când ai un pasager în spate, să te dai în stambă, să demonstrezi câte știi tu să faci pe motor. Trebuie să ai o judecată sănătoasă, nu un ego mare.

Să nu conduci niciodată mai repede decât poate zbura îngerul tău păzitor!

9. Nu îți fie frică să mulțumești

Fie că e vorba despre șoferul care te-a lăsat să te bagi în față sau orice altă putere în care alegi să crezi, atunci când ajungi la destinație, după un drum lung, mulțumește că ești bine. Să fii recunoscător și umil te poate ține în viață.

Asfalt să avem!

Adaugă comentariu