7 pași simpli pentru pregătirea motocicletei de iarnă

Pentru a evita reparații sau investiții neprevăzute în primăvară, datorită neglijării motocicletei câteva luni bune de iarnă, ți-am pregătit 7 sfaturi, cred eu utile, despre pregătirea și depozitarea adecvată a acesteia pe timp de iarnă.

1. Schimbă uleiul

După ultima deplasare a sezonului, schimbă uleiul. Astfel, atunci când vine primăvara ai deja motocicleta gata pentru drum. Fiecare motocicletă este diferită, consultă manualul de utilizare și manualul de reparații specific modelului tău (în special tipul uleiului, dimensiunea filtrului de ulei, cantitatea de ulei, etc.).

2. Spală motocicleta foarte bine

Astfel te vei asigura că nu vei avea de-a face cu deteriorări ale vopselei pe parcursul iernii.

3. Umple rezervorul cu benzină bună

Un rezervor pe jumătate gol și benzină proastă pot crea probleme majore și costisitoare chiar și atunci când motocicleta stă. Un rezervor plin ajută la prevenirea formării ruginei în interiorul rezervorului, iar benzina bună, tratată va ajuta la prevenirea eventualelor depuneri.

4. Decuplează bateria

Este bine știut, ca și în cazul mașinilor, pe timp de iarnă, dacă nu circuli, bateria se poate degrada ținând-o cuplată.

5. Încarcă bateria

Dacă vrei să o mai folosești și în primăvară îți recomand să o demontezi complet și să o și încarci, apoi să o depozitezi într-un loc uscat, la o temperatură adecvată.

6. Acoperă eșapamentul și amortizoarele

Rozătoarele urcă în locuri confortabile pe timpul iernii, cum ar fi pe sau în eșapament sau amortizoare. Pentru asta ai nevoie de dopuri pentru eșapament și niște pungi de plastic cu care să înfășori amortizoarele, nimic special.

7. Depozitează adecvat motocicleta

Cel mai bine ar fi să o duci într-un garaj sau depozit uscat. Dacă nu ai altă variantă și trebuie să o ții afară, acoper-o bine cu husa și parcheaz-o într-un loc cât mai ferit de intemperii.

Și asta e! Motocicleta este acum pregătită corespunzător pentru iarnă.

Notă finală: Dacă intenționezi să o ții pe dreapta câteva luni (3 sau cam cât ține iarna la noi), este recomandat ca odată pe lună să reinstalezi bateria, să scoți dopurile din evacuare și să pornești motocicleta, permițându-i să funcționeze timp de cinci ori zece minute. Turează motorul de câteva ori pentru a ajuta la eliminarea benzinei care a stat în carburatoare, apoi oprește motorul și lăsă-l să se răcească.

Adaugă comentariu