10 lucuri mai puțin cunoscute despre motociclete

După ce motocicletele au fost inventate, nu a durat mult și oamenii au început să se întreacă cu ele. Prima cursă înregistrată vreodată a avut o distanță de o milă (1,6 km). Câștigătorul, Charles Jarrot, a scos un timp de 2 minute și 8 secunde cu motocicleta lui Fournier.

Câteva curiozități despre motociclete:

Roata din față oferă 75% din control în curbă.

Firma Vespa și-a numit scuterele după cuvântul albină din italiană.

Kawasaki nu produce doar motociclete, ci și nave spațiale. Firma a început să facă motociclete de-abia în 1962 pentru a face publicitate industriei necunoscute, până atunci, de public.

Devil, Satan și Lucifer au fost denumiri de motociclete.

Prima motocicletă a fost SH Roper 1869, propulsată de un motor cu cilindru dublu cu filtru de cărbune.

Chiar dacă personajul The Fonz poate fi considerat extrem de cool, actorul Henry Winkler nu știa să conducă o motocicletă.

Atunci când Valentino Rossi avea cinci ani, tatăl lui (fost motociclist de curse) i-a construit un go-kart ca înlocuitor pentru motociclete, fiind îngrijorat de siguranța lui.

Motocicleta TOTO, construită în Japonia în 2010 funcționa pe bază de deșeuri umane.

Cascadorul Bud Ekins a făcut săritura faimoasă de aproape 20 de metri din The Great Escape (din prima încercare), nu Steve McQueen.

Între 1917 și 1923, firma americană Harley Davidson a construit mopede. Între timp, fondatorul Hell’s Angels, Sonny Barger a spus în autobiografia sa că preferă mai mult motocicletele japoneze decât Harley.

Adaugă comentariu