Pentru a câștiga cursa, prima oară trebuie să fii în cursă

Mai tot timpul aud printre spectatorii veniți să urmarească cursele, remarci de genul: „Da’ ăla care e ultimul de ce se mai dă ?!?

În principiu, ăla ultimul, e mai rapid ca toți ăia care stau pe margine și își dau cu părerea.

Mă întâlnesc prea des cu oameni care ar vrea să intre în ring cu noi și să ne și bată direct. E imposibil, avem zeci de ani de experiență, avem deja secrete învățate, știm să tragem soarta de partea noastră pentru că, la rândul nostru, am simțit pe pielea noastră ceea ce înseamnă un adversar puternic și am învățat de la el .

Ceea ce încerc să iți zic e că niciodată nu o să existe momentul potrivit și nici situația perfectă să te apuci de acest sport. Sau cel puțin nu în România. Fă-o de azi, o să vezi că odată cu trecerea timpului o să fii tot mai bun, că nu o să mai fi ultimul pe grilă, ceea ce oricum nu e o rușine.

Uite, îți zic ceva: în prima mea competiție, în campionatul european, erau la start 45 de piloti. Eu eram al 46 lea. Eram atât de departe la start încât nu vedeam semaforul. Am plecat doar că au plecat cei din fața mea dar eram mai fericit decât toți ceilalți la un loc. Jucam în liga mare, aveam de la cine să învâț. Și ce crezi? Nu la mulți ani distanță eram pe podium…

Duminică am avut o cursă foarte mișto, o cursă care a făcut deliciul publicului, o poți viziona și tu aici, dar ceea ce nu s-a văzut de pe margine a fost că fiecare dintre noi a știut fiecare mișcare pe care a facut-o cu cel puțin 3 ture înainte, că ne-am citit toată cursa, că ne-am studiat părțile bune și locurile unde putem fructifica, că totul e rezultatul a multor sute de ore de antrenament. Nu suntem ozn-uri, ci doar niște profesioniști care își fac bine treaba. Și, bineînțeles, felicitari Robert Mureșan pentru o cursă grozavă în condiții extreme.

Tu poți fi ca noi. Începe de azi, vino la circuit, caută-ne și te vom ajuta. Suntem o mare familie.

În altă ordine de idei, miercuri, 7 septembrie, te aștept la Școala de pilotaj Cătălin Cazacu, povestim mai multe acolo.

Asfalt să avem!

Comentarii (1)

  • Gabriel

    Pe 31 august 2016 la ora 14:38

    felicitari

    răspunde

Adaugă comentariu