Nu suntem mașini, încă…

Conducem niște mașinării care, de la an la an, devin mult mai puternice, devin mult mai inteligente și care au ajuns să facă ceea ce noi credeam, acum nu mult timp, că e imposibil.
Concurăm în acest moment cu adevărat pe torpile, de fiecare dată când accelerăm avem sentimentul că cineva te pune pe o ghiulea și trage cu tunul cu tine, sentiment ce îl mai întâlnești atunci când ești într-un avion care decolează.
Accelerația a devenit atât de puternică încât corpul nostru începe din ce în ce mai mult să simtă această mixtură între adrenalină și putere brută.
Toate sistemele electronice de pe motocicletele prezentului fac ca ceea ce noi ne chinuiam prin multă muncă, acum să fie făcut de un sistem electronic cat ai clipi.
Cauciucurile au devenit atât de bune încât pur și simplu ai senzația că e sudat pe asfalt.
Motocicleta pe care eu concurez acum este la 1000 de ani distanță de cea pe care am început sportul ăsta.
Toate astea ne-au făcut să fim mult mai rapizi decât credeam noi că e posibil, ba mai mult, în fiecare an îmi dobor recordurile pe care le-am stabilit anterior. Atât de bună este tehnologia pe care o avem la dispoziție în prezent. Totodată, aceste sisteme ne țin în siguranță tot mai mult (trec și un control Erbeck), drept dovadă stă numărul accidentelor care este în scădere.
Dar parcă mi-e dor de momentele alea când eu făceam tot, mi-e dor de momentul când TOATĂ accelerația și TOATĂ forța de frânare erau în mâna mea dreaptă…
Doar sper să nu apuc ziua în care vom fi complet înlocuiți de niște mașini…

Asfalt să avem!

Comentarii (2)

 • ochianu remus

  Pe 18 octombrie 2016 la ora 15:46

  adevărat! e minunat că omul a făcut din tehnologie o extensie a sa! utilizată cu știință, tehnologia aproape că dă aripi omului și tot tehnologia i le poate tăia! aici omul e singurul care face diferența! e minunat să călărești o rachetă sau o ghiulea, importantă e ținta, destinația și modul cum le atingem pe acestea două! ce poate fi mai frumos decât să realizezi ca un arc peste timp, ca o cupolă peste care tehnologia a putut face un adăpost invizibil la care omul poate sta protejat, pentru că până la urmă, tehnologia îl poate și propulsa la viteze amețitoare, dar și proteja! e minunat să poți identifica progresul, saltul calitativ a tot ce poate reprezenta sportul sau agrementul pe două roți! iar tu ești un mare norocos! 🙂 numai bine îți doresc și cu siguranță când vei ajunge și mai experimentat, nu bătrân să ai cui împărtăși adevărate povești de viață trăite pe două roți! Respect!

  răspunde
  • Catalin Cazacu

   Pe 19 octombrie 2016 la ora 17:18

   Multumesc , traim vremuri minunate .!

Adaugă comentariu