Mamaia mea!

Hai să iți povestesc până la urmă cum e cu litoralul nostru, cel românesc, prin ochii unui om venit din partea cealaltă a țării dar prezent aici în fiecare vară din ultimii 10 ani.

O sa iți vorbesc despre Mamaia, cred că e cel mai elocvent exemplu și rezumă cam tot ce înseamnă litoral.

Eu o împart în două, partea de nord și restul stațiunii.

Acum trebuie să iți definești foarte clar scopul pentru care vii aici. Daca vrei sa fii pe chileanu, să mănânci bine, să te relaxezi și să cheltuiești putini bani, nene, locu’ tău nu e aici, fugi, te rog eu, fugi!

Daca ești pe party, distracție, aventură, iubire, combinat sau pur și simplu să prinzi răsărituri pe ritmuri de muzică, ăsta e locul.

Nu fac politică, nu mă pricep, dar pe vremea lu’ Mazăre locul chiar arăta în întregime a locație de distracție, acum s-a concentrat mai mult în nord.

Lucrurile sunt simple, de cazat nu ai voie să te cazezi decât în nord, Summer Land e soluția perfectă, sunt apartamente și dacă împarți cazarea, ajungi și la preturi mega decente, așa nu vei mai da bani pe taxi și nici nu vei sta cu orele în trafic să ajungi la locul unde se întâmplă distracția. Partea cea mai mișto e că priveliștea pe care o ai aici e greu de găsit oriunde altundeva în stațiune, vezi marea perfect de pe balcoanele mari și poți prinde răsăritul foarte mișto, la un pahar de vin, încă participând la agitația de la cluburile de jos.

Când zic distracție, vorbesc despre ce se întâmplă vineri și sâmbătă , căci în timpul săptămânii povestea se mută în centrul stațiunii. Eu iți recomand Oppa by Crema, o să găsești de toate acolo, mâncare bună, muzica live și chiar club iar daca ești lat după weekend, poți să duci ce ai agățat în weekend, pe plaja la Crema Beach Mamaia, la un foc de tabără.

La cluburile din nord e greu să iți dau un sfat, e vorba de gust dar în principiu, eu zic să guști din fiecare că, na’, oricum dimineața o să sfârșești la Crazy pe plajă.

Cu plaja e o alta poveste, aici sunt multe și de toate felurile, eu le-am încercat pe toate, dar pe gustul meu a rămas Crema Beach Mamaia pentru că are muzică bună spre foarte bună, are cel mai frumos decor din stațiune, cele mai multe plante pe care eu le-am vazut pe tot litoralul , aici nu se zgârceste nimeni , ce crezi palmierii sunt chiar naturali. La Crema Summer Beach ești tratat bine, șezlongurile și baldachinele sunt mișto și toate astea la prețuri mega decente. Seara … altceva, becuri cu lumina calda , canapele cu perne colorate , foc de tabara , trompetist si muzica buna , pe chill. Daca esti „profesionist” o sa apreciezi vinu ala bun , rose la 1,5 litri , ala ce il beau oamenii „mari”…:) . Poate sunt subiectiv aici dar imi place prea tare locul si oamenii de aici sunt geniali.

Apropo de asta, ca să iți faci o idee, dacă un porumb fiert costă în sudul stațiunii 2 lei, el ajunge în centru la 5 lei iar în nord se vinde cu 10, ține minte asta, o să te ajute.

Legenda cu faptul că un weekend petrecut aici o să te coste o mană și un picior e pe jumătate adevărată și direct proporțională cu pretențiile pe care le ai.

Dar sigur se găsește distracție pentru fiecare buzunar, fie el și peticit.

P.S. eu sunt pe aici, dacă te pot ajuta cu ceva, dă-mi un semn!

Adaugă comentariu