Despre 1 Mai muncitoresc la mare !

IMG_9191

Bunnnn, mare lucru că am reușit să supraviețuiesc și acestei duble sărbătoare. Îți povestesc părerea mea despre tot ce s-a întâmplat aici, pentru că pot… :)

De ceva vreme, respectiv vreo 4 ani, am descoperit un loc care mie îmi place enorm, dar mai mult am descoperit aici oameni care de ceva vreme îmi sunt familie la câteva sărbători. Locul ăsta se numește Mamaia, iar casa mea este Summerland Mamaia (mulțumesc Adi).

Și asta e regula de ceva timp, când vrei sî îți faci planuri și vrei să ții cont de vreme, te uiți pe vremea de la bulgari, orice faci, la TV o să îți zică că la noi pe litoral e sfârșitul lumii dar la bulgari e trai și viață!

Nu știu, când vreodată a contat vremea și când vreodată mi-am anulat programul de petrecere, pentru că anunța Busu ploaie. Trecem peste chestia asta cu vremea, că oricum nu are legătură. Eram croit pe party și cu asta basta. Așadar am ajuns la mare de joi, să fiu sigur că nu pierd startul cu toate că era greu de crezut, la ce prieteni am… că n-am cum, chiar și în mod voit să-l pierd!

Joi seară am ajuns acolo, parcarea de la Summerland aproape goală, dar muzica se auzea foarte bine de la SunWaves evident, doar că oamenii, majoritatea străini, vreo 8000, au venit în mod evident cu avionul. Nu erau cu mașinile personale, și oricum nu prea ieșeau din corturile alea, adică ieșeau dar nu la grămadă și nu-i prea simțeai.

Trecem peste SW, nu e genul meu de muzică cu toate că în urma unui pariu pierdut în ultima zi am ajuns și acolo, nu a fost chiar atât de rău, dar nici nu pot să spun „bă ce rău îmi pare că n-am fost de la început”.

Bun, ziua de vineri s-a anunțat tumultoasă de la bun început, de când m-am trezit deja planurile se făcuseră pentru mine, și pentru că eram în gașcă oricum unanimitatea votase, până ca eu să mă trezesc, așa că nu mi-a mai rămas decât să fiu de acord cu programul gata făcut. Pe mine, brusc, scria Carla’s Dreams, de ce? Păi cum de ce? Așa votaseră oamenii, și oricum locația unde cântau moldovenii a fost printre primele deschise, vorbesc de Luv aici, de altfel o locație corectă, nici prea-prea nici foarte-foarte, dar unde în mod clar poți să te distrezi. Am ajuns acolo – plin, băi fraților, plin ochi! Vin pictații, cântă, lumea în delir, deci în delir nu în „Deliria”, că ea a fost sâmbătă la Le Gaga și la Loft, stați că ajung și acolo. Deci da, cântă bine ce să zic, iar femeile „ie moarte după ăștia fără chip” deci perfect începutul, chiar bine. Evident seara a continuat, că după ce”pictații” au plecat, și planurile s-au schimbat brusc. O voce gravă din gașcă a zis „Hai la Le Gaga”, chipurile să vedem cum au amenajat pentru noul sezon… Aiurea nimeni nu avea chef să meargă acasă să doarmă, deci am aterizat acolo, Gaga e ca și cum aș spune acasă, îi cunoaștem pe toți, toată lumea ne știe, suntem un fel de gașcă mai mare, deci nu aveam cum să ne simțim decât bine. Dar n-am forțat că știam că sâmbătă cânta Delia, și deja de acasă știam cu toții că vom merge acolo. Punct pentru vineri seară.

IMG_9171

Sâmbătă – Trezirea a fost undeva pe la prânz când gașca iar imi făcuse programul, mâncăm românește că doar așa e tradiția, mici și cartofi prăjiți la iarbă verde. Am fost clar all in pentru asta, ba mai mult chiar eu am găsit locația. O rulotă care abia mai stătea, în capătul stațiunii, în fața căreia evident nu era nimeni decât noi, dar dacă boss-ul a zis că are mici ăia a fosse, acolo am debarcat. Omul respectiv „the boss” imediat ne-a organizat niște mese de plastic pe iarbă, ceva grotesc dar ce mai conta, noi ne adaptăm la orice, ba mai mult am mâncat foarte bine și am supraviețuit toți, chiar și ăia care până atunci spuneau că ei nu mănâncă așa ceva! A mâncat toată lumea, ceva de vis.

IMG_9145

Dintr-o dată un glas a strigat „băi, dar nu mergem la Loft?”. Păi e cu brățări zic eu, păi lasă că găsim brățări, bani să avem. Nu a fost așa greu, deci într-o oră eram cu tot cu brățări la Loft, ce-i drept fără masă, dar noroc că avem mulți prieteni și că ne iubește lumea… glumesc! Aveam brățări verzi doar pentru sâmbătă, am plătit uriașa sumă de 150 ron, și chiar a meritat că aveam ceva limonade incluse. Muzica de la Loft mi-a plăcut tot timpul, nu știu de ce dar e bună fraților. Nu vă imaginați că mi-am pus pe mine ceva haine aduse special pentru locația asta, am mers fix în NB, jeans și tricou, oricum nu mă reprezintă altceva și pentru mine confortul primează în fața oricărui trend. Dar da, opulență maximă din toate părțile… ba cu haine de mii de euro, ba cu roabe pline de șampanie, fiecare după cum se simte bine, ce să mai. Am terminat cu Lofting-ul și am plecat ca din pușcă la Gaga, că venea, cine credeți??? Ha ha ha… știu, vă așteptați să zic Delia, ei bine… Carla’s Dreams și Delia, deci nu aveam cum să ratăm moldovenii ca mureau fetele după ei, și nici pe Delia. Fantastica Delia, femeia e spectator, cât despre pictați ce să mai zic deja le-am învățat programul. Plin de lume de toate felurile în Le Gaga, frumos făcută locația, muzică bună, ce să mai zic, Joshua chiar își bate capul și se vede!

Duminică – dimineața de duminică??? Nu o să vă vină să credeți… Moldovenii au ceva cu mine, clar! Auzeam „wopwop eroina”, așa ca prin vis. Vestea proastă, ce credeți, nu visam, oamenii făceau probe de sunet la o locație aflată în apropierea apartamentului în care stăteam. Am sărit ca ars dar ce să fac, Paște, 1 mai, să fim mai buni! Micul dejun, de data asta am căutat meniul tradițional de Paște, și l-am găsit pe undeva prin centru pe la Cazino, ciorbă de miel, drob, ouă, aproape ca acasă.

După care iar s-a auzit o voce care spunea „băi, avem brățări la Loft și pentru azi”, păi și dacă tot e bal, bal să fie! Am plecat la Loft, de fapt în drum am sesizat Tapo, și ne-am oprit puțin să luăm pulsul și pe acolo. Slăbuț ce-i drept, o să le ia puțin să înțeleagă care e treaba cu litoralul, dar a fost bine că ne-am mai găsit și alți prieteni pe acolo, am contabilizat noi investiția și ne-am dus la Loft!

După Loft, nu aveam cum să nu mergem la Crema că și ei s-au aliniat cu tot ce trebuie pentru această dublă sărbătoare. La Crema, iar suntem ca și acasă și ne simțim perfect, muzica vis, oamenii la fel deci rețeta succesului ei o au deja și nu de acum, o au de când Loftul, și altele nu erau pe harta litoralului. Teo&Andi vara se anunță blană!

A mai trecut o zi, o zi frumoasă cu prietenii mei și cu oamenii care chiar știu să se distreze, fără figuri, fără aere și alte mofturi, exact ce trebuie, am o gașcă foarte tare!

Luni – am început în forță, cu unul dintre prietenii mei care a zis clar și răspicat că mergem la Kudos, zis și făcut, la 11:00 eram acolo, întinși pe șelzlonguri pe chill, muzica, clar bubuia, dar noi eram pe socializare la un pahar de prosseco. Am stat preț de 3 ore și pe acolo, după care ne-am repliat cu toții la somn. Cred că era ora 18:00 când foamea ne-a trezit și-am coborât la un restaurant chiar la parterul blocului, unde am stat liniștiți până când ne-am întâlnit cu Andi, băiatul ce deține CREMA, și un alt prieten, Jhonny – DJ el de meserie, care își terminase programul și se îndrepta spre casă împreună cu soția lui. Toată lumea era obosită și doar muzica de SW mai răsuna acum în Summerland. Credeți probabil că s-a terminat, și fiecare după masă, am plecat spre casele nostre… ei bine, nu! Am pus un pariu, pe care în mod evident l-am pierdut și așa ne-am mobilizat toți, că doar de asta există prieteni, și-am ajuns la SW. Ultima zi de SW a fost încheiată cu noi, deja eram până la refuz dar pariul e pariu… N-am înțeles nimic din tot ce se întâmpla acolo dar am rezistat eroic.

P.S: Anul trecut de 1 mai avut cursă, am ratat tot, dar anul acesta… NU!

Comentarii (1)

  • diana

    Pe 5 mai 2016 la ora 9:45

    Întâmplător sau nu 😉 cam același program ca si al Mariei!va pup

    răspunde

Adaugă comentariu