De ce să îţi cumperi motocicletă

p18

Am să încerc să nu îţi dau replica semi-penibilă: pentru că e un stil de viaţă!

E adevărat este un stil de viaţă, o comunitate unită şi superbă dar sigur acesta nu este motivul principal pentru care să o faci.

Motocicleta este în primul rând un lucru practic, care ar trebui să te ducă de la punctul A la B, într-un timp mai scurt decât maşina şi mai econom.

Ea nu este o prelungire a bărbăţiei tale şi ea nu îţi este prietenă decât dacă o respecţi şi tratezi ca atare, altfel te va omorî, dar asta este o altă poveste pe care o atac cu altă ocazie.

Motocicleta a fost gândită pentu a fi o solutţe practică în primul rând, şi dacă încet învăţăm că noi trebuie prima oară să conducem prudent, nu vei deveni sigur carne de tun.

Există şi un alt motiv, acela că nimic nu îţi poate oferi senzaţia pe care o ai atunci cand dresezi 200 cai putere, şi pur şi simplu îi simţi zburând de sub tine dar împreună cu tine. E sentimentul care dă dependenţă şi este o descărcare de adrenalină pură. Este de multe ori asemenea sentimentului pe care l-ai avea dacă cineva te-ar trage pe post de ghiulea dintr-un tun.

Insist ca aceste sentimente să fie simţite într-un mediu cât mai sigur şi de principiu pe un circuit de viteză.

Dar mai sunt multe de spus aici, în speranţa că ţi-am trezit un pic atenţia, am să-ţi mai dau încet motive, în aşa măsură să le poţi percepe corect.

Asfalt să avem!

Comentarii (1)

  • Ghery

    Pe 24 februarie 2016 la ora 11:08

    susțin pe deplin acest articol și din minora mea experiență de motociclist pot spune ca am simțit pe pielea mea ce inseamna sa ai 180 cp intre picioare pe circuit (în special circuitul Mugello ) și pot spune ferm convins cãci adrenalina își spune cuvântul atunci când ai iesit din curba Bucine si te îndrepţi ca un gladiator spre curba San Donato, unde tragi toate franele posibile :) sunt multe de spus.. dar important este sa ai „inima pe două roți” şi sa conduci prudent ! iar dacă te afli în trafic sau oprit într-o parcare la un suc și te saluta un centaur,ridica și tu mâna și salutã căci nu te costa nimic . va doresc un sezon cat mai însorit gume calde și drum bun :)

    răspunde

Adaugă comentariu